Speciale edities

Na een avontuurlijke en leerzame periode als sportverslaggever van Telesport besloot ik in 2008 in te gaan op een aanbieding van Voetbal International. Ik volgde acht seizoenen AZ en maakte talloze andere reportages in binnen- en buitenland. Daarnaast was ik de ghostwriter van columnist Marco van Basten.

Na het vertrek van Johan Derksen en zijn eerste opvolger Tom van Hulsen kwam ik vijf maanden in de rol van interim-hoofdredacteur terecht – in afwachting van de komst van Christiaan Ruesink.

In de nieuwe hoofdredactie die in mei 2017 werd geïnstalleerd, was ik als adjunct-print verantwoordelijk voor de productie van zowel het wekelijkse magazine als een groot aantal speciale edities. Dit werk deed ik samen met coördinator Bjorn Goorden.

Ons meest bijzondere project was het papieren eerbetoon aan Johan Cruijff, die op 24 maart 2016 toch nog vrij plotseling overleed. Binnen twaalf uur slaagden wij er met de razendsnel opgetrommelde redactie in een bewaarnummer van 100 pagina’s in de winkel te krijgen die tot een groot verkoopsucces leidde.

Later besloot de directie alle publicaties van drie weken over Cruijff, inclusief een exclusieve reportage uit Barcelona, te bundelen. De opbrengst hiervan schonken wij aan de Johan Cruyff Foundation.

Ook de Italië-special – met Marco van Basten als gasthoofdredacteur – en het door art-director Merlijn Viersma fraai vormgegeven magazine over de beste voetballers aller tijden hebben we met veel liefde voor voetbal en historie gemaakt.

In 2018 werd ik aangesteld als hoofdredacteur van FourFourTwo, het toonaangevende Engelse magazine dat ook een Nederlandse editie kreeg. Binnen een half jaar volgde een samenwerking met VTBL, het voetbalplatform van RTL. Doordat het gelijknamige tv-programma in de zomer van 2019 ophield te bestaan, verdween helaas ook de basis onder het blad dat net bezig was te wortelen in de Nederlandse tijdschriftenmarkt.

Speciale edities verzorgd voor Voetbal International

2016  Feyenoord Legends (februari)
2016  Johan Cruijff i.m. (maart)
2016  EK-special (mei)
2016  Italië-special (november)
2016  Eindejaars-special (december)
2017  Buitenlanders in de eredivisie (maart)
2017  Toys for Boys (april)
2017  Kampioenseditie Feyenoord (mei)
2017  Beste 100 spelers aller tijden (juni)